Bossebaan – Veldhoven | Noord-Brabant

Nieuwbouw in parkachtige omgeving

Op de hoek van de Burgemeester van Hoofflaan en de Bossebaan, waar nu nog het leegstaande Rabobankkantoor en het voormalige postkantoor staan, komt een geheel nieuw stuk Veldhoven. De locatie is ideaal: tegen het Citycentrum aan en daarmee op steenworp afstand van alle gewenste voorzieningen. Maar ook op de groene as, voor een ontspannen sfeer. Én zeer goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

De muziekschool blijft gehandhaafd en krijgt vier buren. Moderne woongebouwen in een parkachtige omgeving, met de modernste bouwtechniek: comfortabel, transparant, zeer energiezuinig, aardgasloos en met ruime balkons. De gebouwen zijn gegroepeerd rond ‘buitenkamers’. Deze gemeenschappelijke buitenruimten continueren de groene as van oost naar west. Tegelijkertijd vormt het plan de aansluiting van de woonwijk d’Ekker naar het Citycentrum.

Het meest spectaculair wordt gebouw D, op de hoek van Bossebaan en Burgemeester van Hoofflaan. Er staat een extra volume op dit gebouw dat in hoogte en uitstraling familie is van de andere blokken. Hier kijk je prachtig uit over de bomen en de parkachtige buitenruimten. Het gebouw markeert bovendien met een hoogteaccent de zuidelijke entree van het Citycentrum én de knik in de stedelijke as rond het centrum. Dit gebouw krijgt een bijzondere en opvallende gevel. Het dak van het plintgebouw wordt een collectieve tuin, in te richten in overleg met de bewoners.

In het plan komen verschillende soorten en categorieën appartementen. Ieder gebouw heeft zijn eigen karakter en woningtypes, terwijl alle vier de gebouwen een duidelijke samenhang hebben. Onder de gebouwen ligt een parkeergarage met voor elk appartement een parkeerplaats. De appartementen op de onderste woonlaag liggen opgetild ten opzichte van het maaiveld, zodat mensen vanaf de straat niet in je woning kijken. Vanuit de woning kijk je juist mooi uit over de straat. Over de volledige breedte hebben deze onderste appartementen een strook buitenruimte, bovenop de parkeergarage; gedeeltelijk als eigen balkon, gedeeltelijk beplant. De appartementen van de bovenste laag bij gebouwen A en B hebben rondom een dakterras en kijken uit over de groene omgeving. De tussenliggende lagen hebben ook ruime balkons.

Architect

Pauwert Architectuur B.V.

Contactgegevens

Hendrik Mesdagstraat 6 , 5753 DA DEURNE
Postbus 289, 5750 AG DEURNE

T. 0493 - 315050
F. 0493 - 320410
E. info@burgtbouw.nl

KvK 17259016
BTW NL8210.57.273.B01

Keurmerken

Top